Κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

Πεντανόστιμο κέικ με ελάχιστα υλικά ..!

ΥΛΙΚΑ
– 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 2 κούπες ζάχαρη
– 5 αβγά
– 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
– ξύσμα 2 πορτοκαλιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα.  Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο μας στον αέρα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Όπως σε όλα τα κέικ, έτσι και εδώ περιμένουμε να κρυώσει καλά για να το βγάλουμε απ’ την φόρμα.