Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

Αφράτος σοκολατένιος πειρασμός με ελαιόλαδο! 

ΥΛΙΚΑ
– 4 κούπες του τσαγιού αλεύρι φαριν απ
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– ½ κούπα γάλα
– 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια)
– 1 κούπα ζάχαρη
– 4 αυγά (2 ολόκληρα και 2 ασπράδια)
– ½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
– 2 βανίλιες
– λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας
– 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια με ένα μεγάλο μαχαίρι. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τελευταία ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη μισή ποσότητα από τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Αλείφουμε με τη μαργαρίνη καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας μας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του μπολ μέσα στη φόρμα, λίγα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάλτε λίγη σοκολάτα και επάνω στην επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο φούρνο στους 180, και το κόβουμε αφού πλέον έχει κρυώσει καλά.