Παξιμαδάκια λαδιού

Εύκολα παξιμάδια με σίγουρη επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ
– 4 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
– 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– 1 1/2 φλιτζάνι κανέλα βρασμένη
– 1 1/2 φλιτζάνι ρακί ή κονιάκ
– 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
– 1/2 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα
– 1-1 1/2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
– 2 κιλά περίπου αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υγρά υλικά εκτός από τον χυμό πορτοκαλιού σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν, λίγο-λίγο έως ότου επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε ψωμάκια και τα χαράζουμε μέχρι κάτω χωρίς να τα χωρίσουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα χωρίζουμε και τα ξαναστρώνουμε στο ταψί χωρίς να σκεπάζει το ένα το άλλο. Τα φουρνίζουμε κατά προτίμηση στον αέρα στους 160 βαθμούς, μέχρι να γίνουν παξιμαδάκια, και τα διατηρούμε σε κλειστά μπολ.