Σουπιές κρασάτες με λάδι

Λαχταριστό μαμαδιστικό φαγητό … Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό σουπιές
– 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
– 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας τα κόκκαλα, τα σακουλάκια με την άμμο και το μελάνι. Κόβουμε τα κεφάλια και το σώμα τους σε κομμάτια. Στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και κρεμμύδια για περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια αν χρειαστεί.